Help huurders bij energie besparen

De Woonbond is 31 oktober de campagne ‘Haal energie uit je rekening’ gestart om huurders te helpen bij energie besparen. Met inspirerende verhalen van huurders en met energiebespaartips en uitleg enthousiasmeren we huurders om zelf aan de slag te gaan.

Help je mee om huurders te inspireren en informeren?

Bron: Woonbond

Gratis informatiemateriaal

We krijgen veel signalen dat huurdersorganisaties en bewonerscommissies huurders graag willen helpen bij energie besparen. Sta je ook te popelen om mensen te helpen? We hebben een toolkit gemaakt met materialen die je gratis kunt gebruiken, zoals:

  • kant-en-klare teksten voor nieuwsbrieven, website, social media
  • beeldmateriaal
  • flyers die je kunt uitprinten
  • een overzicht van handige links
ga naar de toolkit energie besparen


Energiebespaarladder vernieuwd

De populaire Energiebespaarladder is vernieuwd en heet nu de Energiebespaarchecklist! De checklist geeft een overzicht van de 25 belangrijkste energiebespaartips in een opvallend formaat om op te hangen aan de koelkast, het prikbord of bijvoorbeeld op het toilet.

Je kunt de Energiebespaarchecklist in oplage bij ons bestellen. De eerste 50 exemplaren zijn gratis. Daarna betaal je een kleine vergoeding, of je laat een editie drukken met je eigen logo.

bekijk de checklist en plaats je bestelling


Eenvoudige uitleg, ook in andere talen

Steffie legt moeilijke onderwerpen op een eenvoudige manier uit voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De Woonbond heeft samen met het bureau van Steffie.nl informatie over energie besparen gemaakt voor deze groep mensen.

Deze informatie is vaak ook geschikt voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen die (nog) niet goed Nederlands kunnen lezen, ouderen, zieken, mensen die veel stress ervaren. De informatie is ook beschikbaar in het Engels, Turks, Arabisch, Pools en Bulgaars. Klik hier.